Cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere

Publicitate

Detoxifierea este recomandată persoanelor care fumeaza, consuma alcool frecvent, isi administreaza anumite terapii cronice pentru afectiuni cardiace,vasculare, renale, hepatice, hormonale, sistemice etc. sau lucreaza intr-un mediu in care sunt expuse substantelor chimice….în special primăvara și toamna, însă poate fi realizată, pe durate de 3-4 zile, o dată la 2-3 luni.

Detoxifierea este un procedeu de curățare a organismului și de eliminare a toxinelor stocate în țesuturi sub diferite forme, in conditiile in care ficatul sau rinichii nu functioneaza normal, precum in cazul diverselor afectiuni cronice. Este un fel de restart pentru organele noastre, care timp de câteva zile fac pauză de la alimentele dăunătoare și de la un stil de viață nepotrivit.

Ceaiurile pentru detoxifiere sunt o soluţie ieftină şi la îndemâna atunci când vrem să ne scăpăm organismul de toxinele acumulate.

Ceaiul de soc

Ceaiul de soc este printre cele mai recomandate, deoarece acesta elimină toxinele din organism foarte uşor, este diuretic şi, într-o mică măsură, laxativ. Îl poţi consuma neîndulcit datorită gustului său foarte plăcut şi se recomandă şi în curele de slăbire.

Ceaiul se prepară prin infuzarea florilor de soc uscate şi este excelent cu o felie de lămâie.

Ceai de anghinare

Publicitate

Ceaiul de anghinare se recomandă în special dacă eşti o persoană ce consumă multă carne bogată în grăsime. Ceaiul stimulează activitatea vezicii biliare şi uşurează suferinţa hepatică. Atenţie însă: ceaiul de anghinare nu se recomandă persoanelor care au pietre la fiere, iar cele care manifestă alergie la ceaiul de muşeţel este posibil să fie alergice şi la anghinare.

Ceaiul de ghimbir şi lămâie

Acesta este cel mai bun detoxifiant recomandat, este un bun tonic şi un energizant natural excelent. Pentru ceai este bine să foloseşti bucăţi din ghimbir proaspăt, iar în cazul în care îţi doreşti o detoxifiere mai puternică, poţi folosi şi două sau trei linguriţe de păpădie uscată. Când ceaiul începe să se răcească, pune o felie de lămâie pentru savoare. Ceaiul se consumă călduţ.

Ceai de dafin cu muşeţel şi mentă

Este un remediu eficient împotriva balonării, îl poţi bea zilnic după mese şi se prepară prin infuzare.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie stimulează activitatea stomacului, ficatului şi vezicii biliare, este un bun anticearcăn şi antioxidant, şi are acţiune diuretică.

Ceaiul pentru curăţarea colonului

Compus din volbură, flori de gălbenele, rădăcină de nalbă, flori de muşeţel şi fructe de shinduf, ceaiul se recomandă persoanelor care suferă de constipaţie sau celor care trebuie să urmeze o detoxifiere înaintea unei colonoscopii.

Publicitate
Cumpara cartea