Ceaiuri din plante medicinale pentru fiere

Intr-un organism sanatos, fierea este de culoare galbena, alcalina si neiritabila, cu o consistenta fluida sau usor vascoasa.

Intr-un organism bolnav, cu un inalt grad de intoxicare, fierea devine verde-inchis, aproape neagra, si are actiune acida si coroziva asupra tesuturilor.

In aceasta stare nu se mai scurge spre duoden, se blocheaza pe canale si provoaca inflamarea ficatului, a vezicii biliare si arsuri in intestin.

Ceai de menta.

Alimentele care trebuie evitate de bolnavii de colecist, pentru a preintampina aparitia unei colici biliare si a complicatiilor sale sunt urmatoarele:

-Maioneza, salata de vinete sau altele cu ulei, fripturi grase, afumaturo, smantana, prajeli, tochitura si oua.

Pentru a scapa de crizele de fiere, sunt indicate sa fie consumate ceaiuri din plante medicinale.

Menta, sub forma de infuzie din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa.

Are efect antiseptic, detoxifiant hepatic si antispastic.

Se recomanda in uz intern 2-3 cani pe zi pentru diskinezie biliara si stari de greata.

Ceai de sunatoare.

Sunatoarea, in caz de dischinezie biliara, colecistita dimininueaza procesele inflamatorii hepatice cronice si tulburarile motilitatii cailor biliare.

Se administreaza 2-3 cani de infuzie neindulcita.

Se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita peste care se adauga o cana de apa clocotita, se acopera, iar dupa 15-20 de minute se strecoara.

Galbenelele.

Galbenelele, sub forma de tinctura au efect antiinflamator asupra colecistului, normalizeaza secretia de bila si ajuta la varsarea ei in duoden, stimuland in acelasi timp digestia.

Tratamentul se face pe o perioada de 3 saptamani, timp in care trebuie sa iei cate o lingurita de tinctura diluata in apa, cu 20 de minute inainte de fiecare masa.