A lasat orfan un baietel de numai 8 anisori! Ce a patit ieri o romanca in Italia

Publicitate

Nicoleta Laura Bistriceanu din Pascani, judetul Iasi, si locuia la Fonte Nuova, în via Manzoni. Ieri, viata femeii de 38 de ani a fost curmata brusc.

Un gest normal, simplu, care pe Nicoleta a costat-o viața. În urma ei rămân un soț îndurerat și un băiețel de 8 ani fără mamă.

Era din Pașcani, județul Iași, Nicoleta Laura Bistriceanu avea 37 de ani și locuia la Fonte Nuova, în via Manzoni, aproape de locul accidentului.

A fost lovită de o mașină Fiat 500 condusă de un bărbat în vârstă de 38 de ani. În urma impactului conaționala noastră a fost aruncată în aer și apoi lovită puternic de un furgon care circula din direcția opusă. Corpul Nicoletei a sfârșit sub roțile acestuia, ceea ce i-a provocat răni deosebit de grave.

S-a stins la puțin timp după accident, la spitalul Sant Andrea din Roma.

O tragedie în comunitatea românească din Italia, care este alături de familia îndurerată

Citeste si:

Drama fetitei in varsta de 11 luni, abandonata in maternitate. Povestea a fost relatata de un medic!

Un medic a facut publica povestea tulburatoare a unui bebelus in varsta de 11 luni, abandonat de mama in maternitate.

Numarul bebelusilor abandonati in maternitate creste infiorator de mult de la un an la altul, in Romania. Astazi, Stirile Kanal D va prezinta cazul unei fetite in varsta de 11 luni, a carei poveste a impresionat cadrele medicale si angajatii orfelinatului in care a ajuns sa locuiesca.

Micuta s-a nascut in luna iunie a anului trecut si la scurt timp a fost abandonata de mama sa, in maternitate. Ea a invatat sa manance, sa mearga si sa se descurce singura, fara ajutorul unei mame. Trecerea sa prin toate aceste etape, firesti pentru un copil de varsta sa, sub ochii angajatilor din spital, a sensibilizat peste masura.

Impresionata de micuta de niciun an incat, medicul Amalia Petre a simtit nevoia sa scrie o postare pe Facebook in care sa prezinte acest caz.

“Dupa razboi. Pacienta în vârstă de 11 luni, abandonată în urmă cu o săptămână. De atunci stă într-un pat singură, îşi ţine biberonul singură, s-a descurcat să mănânce o banană singură (la 11 luni!), se ridică în picioruşe singură, dansează singură, se joacă singură, adoarme singură, se trezeşte singură.

Publicitate

Se agaţă de doamnele asisente, de mamele celorlalti copilaşi din salon şi, surprinzător, de mine. Cumva reuşesc să o liniştesc. Ea râde, mă trage de păr, îmi bagă stetoscopul în gură, îmi strănută în plină faţă, îmi lasă Colargol pe halat.

Invit toţi susţinătorii “familiei tradiţionale” să o ţină puţin în braţe. O rog pe copilă să îşi lipească făţuca de ei, iar ei să se uite în ochii copilului şi să îi spună clar şi răspicat, dacă mai pot:

– Tu nu poţi fi adoptată de o familie care te-ar iubi cu tot sufletul, pentru că ambii părinţi au acelaşi sex şi asta ne deranjază pe noi, uite aşa! Fii drăguţă şi plimbă-te din orfelinat în orfelinat până la 18 ani”, a scris medicul Amalia Petre pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, dupa ce postarea sa a devenit aproape virala si a fost distribuita de sute de persoane in decurs de nicio zi si a dus la vii dispute in mediul online, medicul Amalia Petre a decis sa o sterga.

Insa, in urma publicarii acestei povesti, doctorita a reusit sa sensibilizeze mai multe persoane care au promis sa sustina acest caz.

In Romania, potrivit statisticilor, un numar incredibil de mare de bebelusi si de copii sunt abandonati in maternitati si in alte unitati spitalicesti. In total, in 12 luni sunt lasati in grija statului aproximativ 1000 de copii.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), doar in primul trimestru din 2017, respectiv in decurs de 3 luni, 245 de copii au fost abandonati pe teritoriul Romaniei!

Dintre acestia 164 au fost parasiti in maternitati, 71 in sectiile de pediatrie, iar 10 au fost lasati in sectiile de spital.

Dintre cei 245 de copii abandonati de parintii lor, in prime 3 luni ale anului trecut, doar 100 s-au intors la familiile lor restul ajungand in grija Statului.

Din pacate, desi exista doritori, adoptiile se desfasoara anevoios din cauza legilor dure si a birocratiei.

Publicitate
Cumpara cartea