8 semne ale infectiei cu paraziti pe care nu trebuie sa le ignori

De-a lungul anilor, oamenii au manifestat probleme cu infectiile cu paraziti. Dar, fara indoiala, astazi, lucrurile nu stau chiar asa de reu, deoarece standardele de sanatate au crescut la un alt nivel.

Poluantii comuni, cum ar fi azbest, coloranti, PBC-uri, metale grele, pot avea un efect negativ asupra sistemului imunitar, impiedicand astfel organismul de o rezistenta adecvata la paraziti. Prin urmare, se produce o infectie parazitara.

Efectele nu sunt drastice in toate cazurile, si nu toti parazitii iti pot pune viata in pericol. Cu toate acestea, chiar si cele care nu sunt atat de periculoase, pot provoca simptome teribile.

8 simptome frecvente de infectie cu parazitii:

1. Oboseala:

Conform Dr. Leo Galland, parazitii interni sunt responsabili de oboseala cronica manifestata la mai multi dintre pacientii sai. In cele mai multe cazuri, cauza principala sunt parazitii din clasa protozoarelor , paraziti care se pot gasi in apa de baut.

2. IBS:

Aproape 50% dintre pacientii cu IBS sunt infectati cu un parazit numit Blastocystis hominis. Legatura ingurgitare- materie fecala determina acest parazit sa se raspandeasca.

De exemplu, in cazul in care un bucatar sef nu se spala bine pe maini dupa folosirea toaletei, el va expune clientii la o posibila infectie Blastocystis hominis.

3. Afectiuni ale pielii:

Acarienii sunt paraziti care intra in piele si isi depun ouale. Acest lucru poate provoca reactii alergice care se pot manifesta in eruptii cutanate, urticarie, eczema si umflaturi. Conform unor studii, 4 din 5 americani au niveluri detectabile de acarieni. Ei pot trai in draperii, covoare si garnituri.

4. Insomnie:

Limbricii traiesc in sol si intra in organism prin gura sau piele. Insomnia este considerata ca fiind una dintre simptomele de infectie cu limbrici. Limbricii se pot infiltra in intestine provocand ravagii asupra bacteriilor benefice din organism.

5. Probleme de greutate:

Un studiu recent a aratat ca infectia cu un parazit din clasa protozoarelor poate duce la sindromul metabolic. Obezitatea este principalul simptom al sindromului metabolic.

6. Dureri articulare:

Revista Reumatologie a publicat un studiu care a aratat ca poliartrita este caracteristica principala a infectiei parazitare.

Un alt studiu din Revista de Imunologie Parazitara sustine ca exista o legatura intre paraziti si starile inflamatorii, incluzand Boala Crohn, artrita reumatoida si scleroza multipla.

7. Anemia:

Anemia este considerata ca fiind cea mai frecventa afectiune a sangelui in Statele Unite. In cele mai multe cazuri, o infectie cu viermi poate fi cauza pentru aceasta afectiune.

Viermii traiesc, de obicei, in sol si pot intra in organism prin piele. Ei se hranesc cu sange, care la randul sau, conduce la un deficit de globule rosii in sange si conduce in cele din urma la anemie.

8. Digestia slaba:

Conform Dr. Oz, parazitii intestinali sunt cauza simptomelor digestive anormale, cum ar fi dureri abdominale si crampe. Parazitii intestinali includ ascaridiaza, oxiuri si teniile.

Deci, ce crezi? Ai observat unele dintre simptomele care indica o infectie parazitara?

Loading...