7 haine și accesorii care te îngrașă

Publicitate

Alegerea hainelor potrivite poate fi destul de problematică atunci când forma corpului nostru nu ne permite să ne bucurăm de articolele preferate. Totuși, oricât de mult ne-ar plăcea aceste piese, trebuie să renunțăm la ele de dragul modei, dar și pentru a avea un look mai suplu.

Unele materiale, accesorii, culori și printuri pot să te facă să pari mai grasă decât ești în realitate. Printre cele 7 haine și accesorii care te îngrașă se numără hainele strălucitoare și în culori metalice, volănașele, penele, dar și gentuțele mici.

Ești curioasă care sunt celelalte articole pe care trebuie să le eviți cu orice preț?

Haine cu elastic în talie

Problema la hainele cu elastic în talie, cel puțin în cazul femeilor care au silueta androgină sau de tip măr, este că vor crea mai mult volum acolo unde majoritatea nu avem nevoie. Dacă ai corpul în formă de clepsidră, poți alege fără nicio grijă aceste haine, deoarece îți vor accentua și mai mult formele și talia subțire.

Pantaloni sau fuste cu pliuri

Pliurile care cad din zona taliei pantalonilor sau fustei creează volum. Deoarece se mulează oarecum pe abdomen și șolduri, acestea îți vor scoate în evidență formele. Dacă nu ești tocmai mândră de aceste părți ale corpului tău, atunci cel mai bun lucru pe care îl poți face este să eviți pliurile.

Dungi orizontale

Dungile orizontale păcălesc ochiul în a vedea totul mai mare decât este deja. Cu cât mai subțiri și apropiate sunt dungile, cu atât mai pronunțat este efectul.

Dacă îți plac foarte mult articolele cu dungi orizontale, încearcă să te limitezi doar la o astfel de piesă atunci când îți alcătuiești ținuta. Dacă ești plinuță, alege dungile late. În cazul în care ai un bust generos, evită-le cu orice preț.

Publicitate

Haine strălucitoare sau în culori metalice

Hainele strălucitoare sau cele care se reflectă te fac să pari mai plinuță. Așadar, data viitoare când vei dori să te îmbraci cu acea pereche de pantaloni din satin sau cu jacheta aurie, amintește-ți de efectul pe care aceste piese îl produc.

Aceste articole pot fi folosite doar pentru a crea un echilibru în ținută. De exemplu, dacă ai nevoie de mai mult volum în partea superioară, alege o bluză strălucitoare. Dacă ai picioarele subțiri, optează pentru o pereche de pantaloni din satin.

Gențile mici

Dacă ești o femeie cu forme și alegi o geantă mică, fii sigură că nu geanta va fi cea care va ieși în evidență. Atunci când corpul tău este de 30 de ori mai mare decât geanta, toată lumea va observa că ești cam… plinuță. Geanta trebuie întotdeauna să reflecte dimensiunile corpului tău.

Dacă ești minionă sau slabă, alege o geantă mică. Dacă ești plinuță, atunci alege o geantă mai voluminoasă.

Fermoare, buzunare, volănașe, pene și blană

Orice lucru „extra” în ținuta ta atrage atenția și face corpul să pară mai mare. Dacă ai un bust generos, atunci este indicat să eviți toate accesoriile enumerate mai sus.

Același lucru este valabil și pentru oricare altă parte a corpului tău. Din acest motiv, orice femeie plinuță trebuie să le evite.

Haine largi

Hainele largi te vor face întotdeauna să pari mai grasă, nu mai slabă. Deși vei avea impresia că poți ascunde acele câteva kilograme în plus sub un pulover supradimensionat sau o rochie largă, adevărul este exact opusul. Doar hainele mulate, alese în funcție de forma corpului tău, te pot ajuta să pari mai slabă.

Sursa

Publicitate
Cumpara cartea