5 semne care iti arata ca nu esti pregatita pentru marele pas, casatoria

Publicitate

Dorinta de casatorie nu este determinata de varsta partenerilor sau de numarul de ani petrecuti impreuna.Inainte de a lua o decizie importanta trebuie sa va analizati foarte bine relatia pe care o aveti cu partenerul.

Casatoria nu este doar un act. Ca o casnicie sa reziste, trebuie sa exista intelegere, comunicare, respect si sinceritate.

Iată semnele care vă vor ajuta să înțelegeți că nu sunteți încă gata să vă căsătoriți.

1.Vrei mai multa autonomie

Cu totii avem nevoie de spatiu personal, insa in familie trebuie sa gasim un echilibru interesele și relațiile noastre. A respecta dorintele cuiva si a face compromisuri este un act de echilibru.

Daca viata ta este un fel de razboi al independentei, poate nu ar trebuie sa te angajezi intr-o casatorie.
“A fi singuratic inseamna sa faci ce vrei atunci cand vrei.

Dar aceste zile se termina atunci cand te casatoresti. Una dintre problemele căsătoriei este incapacitatea de a abandona căile egoiste și de a învăța să urmați scenarii în care nu puteți obține ceea ce doriți.

Dacă nu sunteți gata să vă concedieți, nu sunteți pregătiți pentru căsătorie.”- a spus psihiatrul si expertul in relatii Ayo Gating

2.Nu vorbiti despre bani

Modul în care te referi la valorile materiale poate spune multe despre relația ta. Dacă nu esti inca pregătita să-i spui partenerului tau despre finanțele tale, inseamna ca nu exista suficienta incredere intre voi.

“Dacă nu ai vorbit cu partenerul despre bani, nu sunteți gata să vă căsătoriți. Banii sunt unul dintre subiectele tabu ale societatii noastre, despre care de obicei nu discutăm.

Dar felul în care tratăm banii reflectă valorile noastre. Iar partenerii care nu au discutat nu sunt gata să se mute în următoarea sferă de obligații.”- a subliniat psihologul Ben Michaelis

Publicitate

Nu esti obligata sa iti raspandesti parolele bancare, daca consideri ca nu esti pregatita. Opreste-te si gandeste-te de ce nu este cazul sa vorbesti cu partenerul tau despre partea financiara.

3.Aveti secrete?

Unul dintre detalii cele mai importante ale unei relatii pe termen lung, este increderea absoluta. Daca trebuie sa ascundeti ceva, deoarece va este frica de condamnare, atunci nu trebuie sa va grabiti la casatorie.

Potrivit terapeutului de familie Shayden Francis, este important să se găsească un echilibru între viața privată și relațiile oneste:

“Deși aveți întotdeauna dreptul la intimitate, căutarea căsătoriei fără transparență poate indica faptul că nu sunteți gata să aprofundați intimitatea emoțională în relația voastră.”

4.Crezi ca divortul este pur si simplu

Căsătoria nu este doar o recunoaștere în sentimentele unei persoane, ci și un parteneriat juridic care va avea un impact major asupra vieții tale.

Mai ales dacă are copii. Prin urmare, nu vă gândiți să creați o familie ca pe un experiment, care poate fi întotdeauna oprit prin divorț.

Da, într-adevăr este posibil să divorțezi, pentru că, din fericire, nu suntem în secolul al XVII-lea, unde singurul motiv legitim pentru a încheia o căsătorie a fost considerat trădare.

Dar cei care au trecut prin această procedură stiu cat de neplacuta este.

5.Va indoiti de partener

Exista un singur motiv pentru a te casatori: vrei sa vii cu acea persoana si vrei sa iti intemeiezi o familie cu el. Daca exista indoieli precum presiunea rudelor, alt barbat sau diverse alte motive- reconsiderati-va decizia.

In plus, daca va casatoriti din teama de a nu ofensa partenerul sau doriti sa multumiti pe cineva, nu veti avea parte decat de dezamagire.

Publicitate
Cumpara cartea